HUNDEPLEJE

Udredning af sammenfiltret hår, bad

Langhårede hunde tager sig rigtigt flot ud, når de er velplejede. Sammenfiltret hår i armhulerne, bag ørerne, i genitalområdet og ikke mindst på poter, mellem trædepuder skræmmer ikke kun dyrene, men det medfører også ubehag og smerte. Filtet hundehår kan være årsagen til udslæt, gnav og andre hudproblemer, og sammenfiltret hår opfylder ikke længere sin funktion og er yderst generende for hunden. I så fald skal det hele redes grundigt ud, død underpels skal fjernes, og under badet skal der anvendes specielle shampooer og conditionere, der garanterer, at resultatet i form af skinnende, glat hår vil holde så længe som muligt.

Hunde med glat, kort hår (boxere, gravhunde) har ofte problemer i forbindelse med, at de fælder året rundt. Regelmæssig udredning af håret/trimning hjælper med at reducere problemet til et minimum.

Hunde med dobbeltpels (husky, alaskan malamute, samojedhund) er store, tunge og ”fyldige”, idet de har en meget tyk underpels, der skal beskytte hundene mod kulde. Det gør, at selve bad og tørring af sådan en hund er en stor udfordring, og det tager normalt ca. 3 timer, selv når der anvendes grooming-tørrere.

Klipning

Klipning i overensstemmelse med FCI mønstre eller efter kundens ønske i overensstemmelse med kundens fantasi. Regelmæssig klipning er lige så vigtig for hunde, som det er for mennesker. Visse racer/hunde kræver kun en mindre tilklipning, hvorimod andre skal klippes helt kort. Ved en klipning, der tilpasses optimalt til hårets tilstand og hundens kropsbygning kan hundens fordele fremhæves og enhver form for uperfektheder kan dækkes.

Trimning

Regelmæssig trimning er nødvendig for at holde håret på ruhårede hunde i god stand. Det går ud på at fjerne dødt dækhår og for fyldig underpels. Der er flere fordele ved sådan en behandling; regelmæssig trimning forbedrer kvaliteten af hundens dækhår. Det hår, der vokser ud igen, har en smukkere, mere intensiv farve og bliver stivere, hvilket gør det mere snavsafvisende og medfører, at det ikke absorberer vand, når det regner. Regelmæssig trimning løser problemet med hundehår rundt om i hjemmet. En trimmet hund fælder ikke, idet alt dødt hår forbliver på grooming bordet.

Fjernelse af insekter

De hyppigste ektoparasitter hos kæledyr er lopper og skovflåter. Lopper overfører adskillige patogene mikroorganismer og de er mellemværter for bændelorm. Hos hunde kan de fremkalde loppeallergi (FAD). Skovflåter er parasitter, der er enormt farlige både for dyr, og for mennesker. De kan overføre borreliose (Lyme-sygdom), viral hjernebetændelse eller babesiose hos hunde – en enormt farlig og ofte dødelig sygdom.

Klipning af kløer

Visse hunde og katte kræver regelmæssig klipning af kløer. Er kløerne for lange kan det bl.a. medføre: brudte eller revnede kløer, hvilket resulterer i, at hunden oplever smerte ved gang og undgår at træde på poten med de alt for lange kløer. Den slags kløer krøller ofte sammen og giver sår på trædepuden eller huden.

Rensning af ørerne

Særlig pleje er påkrævet specielt i tilfælde af racer med lange, hængende ører. Ørevoks og snavs skal fjernes regelmæssigt vha. vatpinde og olie eller særlige præparater. Visse racer (fx pudler) kræver regelmæssig fjernelse af hår, der vokser ud af øregangen.

Alt hvad jeg foretager mig, laver jeg med fokus på kæledyrets komfort, sikkerhed og sundhed.

Tjek prislisten på vores tjenester og bestil tid.