PLEJE AF MARSVIN

Marsvin skal plejes ligesom hunde og katte. Hvis de har langt hår, skal de klippes og redes, så de er rene og velplejede, og kløerne skal klippes regelmæssigt.Lige som alle andre pelsdyr fælder marsvis i større eller mindre grad. Derudover er den en god idé at pleje området omkring marsvinets bagdel, ved fedtkirtler (en. “grease gland”) – dette er det sted, der oftest bliver tilsmudset. Hos langhårede marsvinsracer er den mest bekvemme og den mest hygiejniske løsning klipning af håret. 
Ønsker vi at opretholde hårets længde er det nok med at klippe håret en lille smule, så det ikke rører ved jorden.

Raske marsvin sørger selv for at holde pelsen ren. Er der ikke et klart behov herfor, skal marsvin ikke vaskes (uanset race, køn eller alder). For hyppige bade medfører forandringer på hudens overflade, der kan medføre skæl, udtørring af huden og døde hårsække. Det påvirker hårstrukturen og hud, og i kombination med et svækket immunsystem kan det medføre mykose. 

Vi skal huske på, at marsvin er et skrøbeligt væsen. Badet er forholdsvist stressende for marsvin.

I tilfælde af hyppige tilsmudsninger, klæbet hår ved fedtkirtler, dårlig lugt eller hvis der er behov for at vaske dyret, bades marsvin i en shampoo til gnavere (jeg bruger fx en shampooserie fra dr. Seidel eller Zoolux).
I vinterperioden er det sikrest helt at undlade bad, undtagen bad, der er ordineret af dyrlægen, hvis marsvinet fx har hudproblemer.

Alt hvad jeg foretager mig, laver jeg med fokus på kæledyrets komfort, sikkerhed og sundhed.

Tjek prislisten på vores tjenester og bestil tid.